Νέα και ανακοινώσεις

του οργανισμού

Τον Νοέμβριο ξεκινά η αναστύλωση του Μιναρέ στην Πλατεία Πλατάνου

Γράφει η Σάντυ Λαδικού στο “βήμα της Κω” της 22 Ωκτ 2019…

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των εργασιών της αναστύλωσης του Μιναρέ στο Τζαμί της Λότζιας στην Πλατεία Πλατάνου. Όπως προκύπτει από ενημέρωση που είχαμε από την πρόεδρο του Βακούφ Κω κα. Ελβάν Κοτζαογλάν, οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου. Η παράδοση του αναστυλωμένου μιναρέ αναμένεται σχετικά σύντομα καθώς η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Ο μιναρές υπέστη σοβαρές ζημιές στον σεισμό του 2017 και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες, σύντομα ξεκινά η αναστήλωση.

Παράλληλα στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες της ανακατασκευής του τζαμιού στο Πλατάνι. Η πρόεδρος του Βακούφ δήλωση στο “ΒτΚ” ότι η διαδικασία από την ΔΑΕΦ τελειώνει και είναι θέμα χρόνου να μεταφερθεί ο φάκελος στην Περιφέρεια για να μπουν οι απαραίτητες υπογραφές στα τεύχη δημοπράτησης και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η κα. Κοτζαολγάν εκτιμά ότι οι εργασίες στο τζαμί στο Πλατάνι θα ξεκινήσουν πριν τις γιορτές. Εξάλλου η περιφέρεια έχει τονίσει πολλές φορές ότι από την πλευρά της θα κάνει όσα χρειάζεται ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν άμεσα και σύντομα να παραδοθεί έτοιμο.

 

Σχολιάστε